For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

چکیده

يكي از مشكلات اصلي در مديريت يكپارچه منابع آب كشور، نبود داده هاي هيدرولوژيكي، اقتصادي و زيست محيطي منسجم و سازگار است. در حال حاضر، آمار و اطلاعات اقتصادي كشور مبتني بر ارقام پولي، براساس سيستم حسابداري ملي 93 در محدوده ي مرزهاي سياسي و اطلاعات هيدرولوژيكي براساس مرزهاي طبيعي حوضه ها و برحسب ارقام فيزيكي تهيه مي شوند. از طرفي، تنها با ادغام اطلاعات هيدرولوژيكي، اقتصادي و زيست محيطي مي توان در جهت نيل به مديريت يكپارچه و پايدار منابع آب گام برداشت. از طرفي، يكي از برنامه هاي سندبخش آب و آبفا در برنامه پنجم توسعه تدوين نظام حسابداري ملي منابع و مصارف آب مي باشد. هدف اين نوشتار معرفي سيستم حسابداري هيدرولوژيكي، اقتصادي و زيست محيطي آب و انواع حسابهاي آن و مراحل مورد نياز راه اندازي اين سيستم شامل چارچوب نهادي و راهبرد جمع آوري داده ها در كشور مي باشد. سيستم حسابداري يكپارچه آب چارچوب مفهومي براي سازماندهي انواع اطلاعات به روشي سازگار و منسجم به منظور تجزيه و تحليل سياستهاي مرتبط با بخش آب است. چارچوب مفهومي اين سيستم مجموعه اي از جداول استاندارد اطلاعات داده هاي هيدرولوژيكي، اقتصادي و زيست محيطي است. اين سيستم شامل چهار حساب اصلي عرضه و تقاضاي فيزيكي آب، انتشار آلودگي، موجودي منابع آب، عرضه و تقاضاي پولي آب و تأمين مالي است.

كلمات كليدي:

نظام نامه آب،بحران آب،مديريت يكپارچه منابع آب،سيستم حسابداري ملي،حسابداري آب

Conference Papers
سال:
ماه:
Winter
Year:

تحت نظارت وف ایرانی

یوسفی، ع. و ج. عابدی کوپاهی (1392). نظام نامه جامع آماری آب کشور:معرفی سیستم حسابداری هیدرولوژیکی،اقتصادی و زیست محیطی آب، پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران، تهران، انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران، دانشگاه شهید بهشتی. | علی یوسفی

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

تحت نظارت وف ایرانی