For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

خلیلیان، ص.، ع. یوسفی، ح. بلالی و ع. کرامت زاده (1386). تصحیح رشد اقتصادی برنامه سوم توسعه با توجه به استهلاک جنگلها و مراتع کشور، پژوهش کشاورزی، 8(4): 18-24.

چکیده
حوادث طبیعی مانند سیل و خشک­سالی‌، میزان قابل توجهی از سرمایه‌های بخش کشاورزی را از بین می‌برد. ناکافی بودن حجم سرمایه گذاری نسبت به میزان استهلاک، سبب تشدید روند کاهش سرمایه‌های ثابت ناخالص در بخش کشاورزی می‌شود. جنگل‌ها و مراتع در تلطیف هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، و فراهم آوردن زیستگاه مناسب حیات­وحش نقش دارند. بهره‌برداری بیش از ظرفیت از جنگل‌ها و مراتع به منظور تامین سوخت و تغذیه دام، موجب تسریع روند فرسایش این منابع می شود. بنابراین استهلاک یک منبع طبیعی باید دقیقاً مشابه استهلاک سرمایه‌ی فیزیکی محاسبه گردد و از تولید ناخالص ملی کشور کسر شود تا میزان تولید ملی تعدیل شده، به دست آید. در این پژوهش، استهلاک جنگل‌ها و مراتع و سهم آن­ها از تولید ناخالص داخلی، در برنامه‌ی سوم توسعه‌ی اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی محاسبه شده و رشد اقتصادی بر مبنای ملاحظات زیست محیطی (استهلاک جنگل‌ها و مراتع) تصحیح ‌شده است. بر اساس نتایج به­دست آمده، استهلاک جنگل‌ها و مراتع در طول سال‌های برنامه‌ی سوم توسعه تغییرات چندانی نداشته است. زیاد شماری در رشد اقتصادی به طور متوسط 6/0 درصد می‌باشد و طرح‌های اجرا شده کاهش تخریب جنگل‌ها و مراتع نیز به نتیجه مطلوب نرسیده است.
کلیدواژگان
استهلاک؛ ‌ جنگل‌ها و مراتع؛ رشد اقتصادی.

 

 

لینک دانلود

Journal Papers
سال: 
1386
ماه: 
January
Year: 
1386

ارتقاء امنیت وب با وف ایرانی

خلیلیان، ص.، ع. یوسفی، ح. بلالی و ع. کرامت زاده (1386). تصحیح رشد اقتصادی برنامه سوم توسعه با توجه به استهلاک جنگلها و مراتع کشور، پژوهش کشاورزی، 8(4): 18-24. | علی یوسفی

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

ارتقاء امنیت وب با وف ایرانی