For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

شرح درس

مقطع: کارشناسی

استاد درس: دکتر علی یوسفی

‌‌موفقيت‌ و شكست‌ هر پروژه، به‌ تصميم‌گيري‌ آگاهانه‌ و منطقي‌ افراد و بنگاه‌هاي متولي پروژه بستگي‌ دارد. نقطه‌ آغازين‌ در هر تلاش‌ آگاهانه‌ براي‌ تصميم‌گيري‌ منطقي، فرايند مسئله‌يابي‌ و انتخاب‌ راهكار مناسب‌ حل‌ مسئله‌ است. در فرايند مسئله‌يابي، شناخت‌ مسئله‌ از طريق‌ جمع‌آوري‌ اطلاعات‌ و در انتخاب‌ راهكار مناسب، آگاهي‌ از تكنيك‌ها و روش‌ها بسيار حائز اهميت‌ است. هدف این درس اشنایی دانشجویان با مراحل ارزیابی پروژه­ با تاکید بر ارزیابی مالی می­باشد. انتظار می­رود در پایان این درس، دانشجویان قادر به تهیه گزارشهای توجیه مالی و اقتصادی طرحهای صنایع غذایی باشند.

سرفصل و منابع درس

موضوع

منبع

اسلاید

طراحی کسب و کار و ارزیابی عملکرد مدیریت

1- مقدمه ­ای بر اصول و فرآیند ارزیابی طرح

تعریف طرح

مراحل ارزیابی طرح

مطالعه بازار

ظرفیت طرح

مطالعه تکنولوژی طرح

مطالعه مکان اجرای طرح

جلد دوم فصل 1 تا 3 راهنماى تهيه گزارش توجيه طرح: توجيه فنى، مالى، اقتصادى و اجتماعى (1388). معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، نشریه 3121 و 3122. لینک دوم دانلود  (FREE ACCESS)

فصل 1، 2 و 5 از مجیدیان داود (1383). ارزیابی طرحهای صنعتی: مطالعات فنی، مالی و اقتصادی، انتشارات مدیریت صنعتی.

Chapters 1 & 2 in Jenkins, G., Kuo, C. Y., & Harberger, A. C. (2011). Cost-Benefit Analysis for Investment Decisions: JDI Executive Programs. (FREE ACCESS)

2- راه‌اندازی کسب و کار

استروالدر، ا. و پيگنيور، ا. (1394).  خلق مدل کسب و کار، مترجمان: وطن دوست، ب.، توكلي، غ.، ساروقي، ح. و توفيقي، ب.، انتشارت آریانا قلم، چاپ چهارم.

Blank, S., 2013. Why the lean start-up changes everything. Harvard Business Review91(5), pp.63-72 .لینک ترجمه

بوم کسب و کار

3- معرفی ابزارهای مدیریتی

1-3 بودجه بندی فعالیتی، جزئی و کلی

Chapters 10, 11 & 12 in Kay, R. D., Edwards, W. M. and Duffy, P. A. (2008). Farm Management, McGraw-Hill Education, 6 Editions.

Chapter 4 in Olson, K. O. (2004). Farm Management: Principles and Strategies, Iowa State Press.

فصل‌های چهارم و پنجم کی، رونالد د. (1377). مدیریت واحدهای کشاورزی و دامپروری، ترجمه ارسلان بد، م.، انتشارات دانشگاه ارومیه.

بودجه بندی

2-3 ترازنامه و اجزاء آن

Chapter  5 in Kay, R. D., Edwards, W. M. and Duffy, P. A. (2008). Farm Management, McGraw-Hill Education, 6 Editions.

فصل‌ هفتم کی، رونالد د. (1377). مدیریت واحدهای کشاورزی و دامپروری، ترجمه ارسلان بد، م.، انتشارات دانشگاه ارومیه.

3-3 صورتحساب درآمد و تجزیه و تحلیل آن

Chapters 3, 4 & 5 in Kay, R. D., Edwards, W. M. and Duffy, P. A. (2008). Farm Management, McGraw-Hill Education, 6 Editions.

فصل ششم کی، رونالد د. (1377). مدیریت واحدهای کشاورزی و دامپروری، ترجمه ارسلان بد، م.، انتشارات دانشگاه ارومیه.

ارزیابی مالی

4- تهیه حساب جریان وجوه نقد

جلد دوم فصل 4 و 5 راهنماى تهيه گزارش توجيه طرح: توجيه فنى، مالى، اقتصادى و اجتماعى (1388). معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، نشریه 3121 و 3122. لینک دوم دانلود (FREE ACCESS)

فصل 6 و 8 از مجیدیان داود (1383). ارزیابی طرحهای صنعتی: مطالعات فنی، مالی و اقتصادی، انتشارات مدیریت صنعتی.

صورت‌ جريان‌ وجوه نقد، استاندارد حسابداري‌ شماره‌ 2، جامعه حسابداران رسمی ایران. (FREE ACCESS)

Chapter 3 in Jenkins, G., Kuo, C. Y., & Harberger, A. C. (2011). Cost-Benefit Analysis for Investment Decisions: JDI Executive Programs. (FREE ACCESS)

5- آشنایی با ارزش زمانی پول و معرفی فاکتورهای مالی

فصل 2 اسکونژاد، محمد مهدی (1379). اقتصاد مهندسی: ارزیابی اقتصادی پروژه­های صنعتی، انتشارات دانشگاه امیرکبیر.

تمرین های فصل 3

جدول فاکتورهای سود مرکب

6- آشنایی با معیارهای ارزیابی طرح

NPV  EUA B/C  IRR

فصل 6، 7، 8 و 9 اسکونژاد، محمد مهدی (1379). اقتصاد مهندسی: ارزیابی اقتصادی پروژه­های صنعتی، انتشارات دانشگاه امیرکبیر.

Chapter 7 in Campbell, H. F., & Brown, R. P. C. (2003). Benefit-cost analysis: financial and economic appraisal using spreadsheets: Cambridge University Press.

محاسبه خالص ارزش فعلی، نرخ بازده داخلی و اقساط وام در اکسل

پیش نیازها:

ندارد

سیاست نمره دهی:

آزمون پایانی: 10 نمره

زمان بندی کلاس:
  • دوشنبه هر هفته ساعت 13:30 - 16:30 کلاس 7

تحت نظارت وف ایرانی

اقتصاد و مدیریت صنایع غذایی | علی یوسفی

خطا

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

تحت نظارت وف ایرانی